Зигерребе (Siegerrebe)

Відповісти
Аватар користувача
admin
Администратор
Администратор
Повідомлень: 81
З нами з: 13 лютого 2015, 19:39
Дякую (а): 12 разів
Подякували: 99 разів

Зигерребе (Siegerrebe)

#1

Повідомлення admin »

Зображення
(Мадлен Анжевин x Гевюрцтраминер)
Синоним: Альцей 7957
[Германия, Институт виноградарства Альцей]

Описание сорта винограда Зигерребе (Siegerrebe)
Зигерребе - технический сорт винограда, сверхраннего срока созревания,выведенный в институте виноградарства земли Рейнланд-Пфальц, Альцей.
Рост средний,пасынкообразовательная способность небольшая.
Коронка молодого побега с малиновым окаймлением ,позже бронзового цвета.
Лист варьируется от почти цельного до рассечонного - пятилопастного. Листовая пластинка морщинистая,с низу присутствует густое войлочное опушение.
Гроздь средних размеров,ветвистая,иногда бывает плотной иногда рыхлой.
Ягоды розовые, средние, округлые, с сильным мускатным и пряным ароматом, как у сорта Гевюрцтраминер. Кожица ягоды тонкая . Сорт накапливает много сахара в соке и урожай может висеть на кустах еще больше повышая концентрацию сахара.
Созревает очень рано при САТ - 2400
Урожайность средняя, неустойчивая 50-120 ц/га.
К грибным заболеваниям - на уровне других евразиатских сортов, восприимчив к серой гнили. На богатой известью почве и неподходящих подвоях поражается хлорозом. На плодородных почвах, способствующих сильному росту побегов Зигерребе склонен к осыпанию завязи. Виноград привлекателен для птиц, ос. В жарком климате ароматичность сорта снижается.
Устойчивость к морозам средняя. Выдерживает без ущерба - (-22 °C)
Вина из Зигерребе превосходного качества, с сильным ароматом личи, роз. В плане ароматичности Зигерребе намного превосходит своего известного родителя - Гевюрцтраминер. В Германии его часто добавляют в небольших количествах к менее ароматным сортам.
сорт винограду зігерребе, опис сорту зігерребе,
зигерребе.jpg
За це повідомлення автора adminподякували (всього 5):
bigger, AlexandrM, Виносад, Марат, olena
Рейтинг: 27.78%
 


Виносад
новичок
новичок
Повідомлень: 60
З нами з: 28 листопада 2015, 20:13
Дякую (а): 411 разів
Подякували: 57 разів

Re: Зигерребе (Siegerrebe)

#2

Повідомлення Виносад »

Який сорт побачу,- одразу хочу :?
Але тут зупиняє середня стійкість :(
За це повідомлення автора Виносад подякував:
bigger
Рейтинг: 5.56%
 


Аватар користувача
bigger
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 143
З нами з: 09 листопада 2016, 14:28
Звідки: Україна, м.Київ
Дякую (а): 386 разів
Подякували: 156 разів

Зигерребе (Siegerrebe)

#3

Повідомлення bigger »

Тоді гляньте в сторону Олега (Діамант). Смак приблизно такий же, але стійкість дуже добра, вважається к/у.
За це повідомлення автора biggerподякували (всього 2):
Виносад, Геннадий
Рейтинг: 11.11%
 


Виносад
новичок
новичок
Повідомлень: 60
З нами з: 28 листопада 2015, 20:13
Дякую (а): 411 разів
Подякували: 57 разів

Зигерребе (Siegerrebe)

#4

Повідомлення Виносад »

Росте. Але, очевидно, місце невдале. Погано достигає та визріває, хворіє та хлорозить. Навіть Мускат Голодриги поряд значно кращий.


Сергей
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 115
З нами з: 04 вересня 2015, 18:29
Звідки: Lietuva
Дякую (а): 154 рази
Подякували: 79 разів

Зигерребе (Siegerrebe)

#5

Повідомлення Сергей »

bigger писав: Тоді гляньте в сторону Олега (Діамант). Смак приблизно такий же, але стійкість дуже добра, вважається к/у.
Скажите пожалуйста, а как самое главное, как вино?


Аватар користувача
bigger
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 143
З нами з: 09 листопада 2016, 14:28
Звідки: Україна, м.Київ
Дякую (а): 386 разів
Подякували: 156 разів

Зигерребе (Siegerrebe)

#6

Повідомлення bigger »

Вино вже мав куштувати минулого року, та осінній приморозок 2015 змусив відновлювати кущі. По відгукам -Дуже схоже на Трамінер, дуже високої якості. Але в батлі між Олегом і Зігерребе, знаючі винороби ставлять на Зігу - чиста вініфера всетаки. Надіюсь, хоч в цьому році вже спробую Діамант ;)
За це повідомлення автора biggerподякували (всього 3):
Сергей, AlexandrM, Виносад
Рейтинг: 16.67%
 


Аватар користувача
bigger
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 143
З нами з: 09 листопада 2016, 14:28
Звідки: Україна, м.Київ
Дякую (а): 386 разів
Подякували: 156 разів

Зигерребе (Siegerrebe)

#7

Повідомлення bigger »

На минули вихідних посадив 5 кущів Зігерребе, на майбутніх мабуть добавлю ще парочку, наче пару пророщених саджанців ще буде...З його середнім ростом і невпевненою нестабільною врожайністю думаю, буде в самий раз. А 3 кущика Діаманта , що ростуть в мене, відновлюються після вимерзання 10-11 травня. Буде на них і декілька гронок. Ідея така, що якщо різниця в моносортовому вині буде не кардинально відрізнятись, то Діамант піде на сепажування з Зігерребе... Можливо колись таки можна буде отримати нормальний об'єм цього смачного вина.
Між кущиками зробив 1.3м.
За це повідомлення автора bigger подякував:
Виносад
Рейтинг: 5.56%
 


Аватар користувача
sania
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 2908
З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
Звідки: Львівська обл.
Дякую (а): 595 разів
Подякували: 2959 разів
Контактна інформація:

Зигерребе (Siegerrebe)

#8

Повідомлення sania »

bigger писав: то Діамант піде на сепажування з Зігерребе...
viewtopic.php?p=915#p915
Зігерребе дозріває в час коли Діамант ще зелений як бубен. До часу дозрівання останнього Зігер вам з'їдять оси або він засохне на родзинки.
За це повідомлення автора saniaподякували (всього 2):
bigger, Виносад
Рейтинг: 11.11%
 


Аватар користувача
bigger
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 143
З нами з: 09 листопада 2016, 14:28
Звідки: Україна, м.Київ
Дякую (а): 386 разів
Подякували: 156 разів

Зигерребе (Siegerrebe)

#9

Повідомлення bigger »

sania писав: Зігерребе дозріває в час коли Діамант ще зелений як бубен.
Скажіть, пане Саня, у Вас ростуть обидва сорти? Можете порівняти? Дуже цікаво...Про різницю в дозріванні - напевно це так, припускаю...Нехотілося б шукати тару для такого самого чи майже ідентичного вина. Хоч порівняння цих двох моносортових вин - в принципі дуже було б цікаво. Поживем-побачим!


А про сепаж, думаю що таки да, ці ВІН :mrgreen:

Сепаж – это смесь винограда одной сортогруппы (различные клоны, в хорошем смысле этого слова, одного винограда. Например, Каберне Совиньон и Каберне Фран), которые идут на переработку одновременно. В то же время не допускается смесь красных и белых сортов – это не сепаж.


Аватар користувача
sania
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 2908
З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
Звідки: Львівська обл.
Дякую (а): 595 разів
Подякували: 2959 разів
Контактна інформація:

Зигерребе (Siegerrebe)

#10

Повідомлення sania »

bigger писав: Сепаж – это смесь винограда одной сортогруппы (различные клоны, в хорошем смысле этого слова, одного винограда. Например, Каберне Совиньон и Каберне Фран), которые идут на переработку одновременно. В то же время не допускается смесь красных и белых сортов – это не сепаж.
Це толкування терміну совєцькою енологічною мислью. Але оскільки термін запозичений з французької мови то й толкування його слід брати звідти, а не повторювати усілякі нісенітниці. Це цілком логічно.
За це повідомлення автора saniaподякували (всього 2):
bigger, Samara
Рейтинг: 11.11%
 


Агрызков Алексей
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 789
З нами з: 08 листопада 2017, 14:00
Звідки: ст. Вешенская
Дякую (а): 527 разів
Подякували: 422 рази

Зигерребе (Siegerrebe)

#11

Повідомлення Агрызков Алексей »

У мня очень плотная гроздь, в этом году после срезал вдоль полгрозди, получилась рыхлая и внутри уже ягоды не давятся и не гниют. На следующий год попробую на растяжение ГК поработать


Аватар користувача
sania
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 2908
З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
Звідки: Львівська обл.
Дякую (а): 595 разів
Подякували: 2959 разів
Контактна інформація:

Зигерребе (Siegerrebe)

#12

Повідомлення sania »

Агрызков Алексей писав: 12 серпня 2020, 09:23 Не знаю, может и сделаю сухое, колеблюсь, то ли на сухое погнать, то ли спиртовать
Если для тебя че нить значит мой опыт , то не спиртуй этот сорт. Делай обыкновенное сухое вино, можешь с остаточным сахаром но природное(если получитсо)
Спиртованный винматериалы получаются с розовинкой , которая со временем переходит в рыжий цвет и сильными одэколонными тонами. То есть: если тебе нужен Боярышник на тройном одеколоне то вперед за орденами, а если нет то послушайся меня.
За це повідомлення автора saniaподякували (всього 2):
Агрызков Алексей, Сергей
Рейтинг: 11.11%
 


Агрызков Алексей
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 789
З нами з: 08 листопада 2017, 14:00
Звідки: ст. Вешенская
Дякую (а): 527 разів
Подякували: 422 рази

Зигерребе (Siegerrebe)

#13

Повідомлення Агрызков Алексей »

sania писав: 12 серпня 2020, 11:09 Если для тебя че нить значит мой опыт , то не спиртуй этот сорт. Делай обыкновенное сухое вино, можешь с остаточным сахаром но природное(если получитсо)
Спиртованный винматериалы получаются с розовинкой , которая со временем переходит в рыжий цвет и сильными одэколонными тонами. То есть: если тебе нужен Боярышник на тройном одеколоне то вперед за орденами, а если нет то послушайся меня.
Тут я обхитрил судьбу :D :D :D я делал по белому(т.е. отжимал и на мезге ничуть не держал) и о чём ты пишешь такого не наблюдал, усё в меру :D


Агрызков Алексей
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 789
З нами з: 08 листопада 2017, 14:00
Звідки: ст. Вешенская
Дякую (а): 527 разів
Подякували: 422 рази

Зигерребе (Siegerrebe)

#14

Повідомлення Агрызков Алексей »

sania писав: 12 серпня 2020, 11:09 Если для тебя че нить значит мой опыт , то не спиртуй этот сорт. Делай обыкновенное сухое вино, можешь с остаточным сахаром но природное(если получитсо)
При 22 снял, делал без спиртования, уже одбродило


Аватар користувача
sania
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 2908
З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
Звідки: Львівська обл.
Дякую (а): 595 разів
Подякували: 2959 разів
Контактна інформація:

Зигерребе (Siegerrebe)

#15

Повідомлення sania »

Агрызков Алексей писав: 09 вересня 2020, 13:55 При 22 снял, делал без спиртования, уже одбродило
Пробу снял уже?)))))


Агрызков Алексей
освоившийся
освоившийся
Повідомлень: 789
З нами з: 08 листопада 2017, 14:00
Звідки: ст. Вешенская
Дякую (а): 527 разів
Подякували: 422 рази

Зигерребе (Siegerrebe)

#16

Повідомлення Агрызков Алексей »

sania писав: 09 вересня 2020, 15:13 Пробу снял уже?)))))
Нет :lol: вчера на осветление в холодильник поставил, с 1 куста 5 литров получилось. Сегодня режу Черсеги


Відповісти

Повернутись до “Ж,З”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість