Юпитер (Jupiter)
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Юпитер (Jupiter)
(A- 1268 x A - 1762)
(США, Университет штата Арканзас)
межвидовой гибрид
Описание сорта винограда Юпитер (Jupiter)
Юпитер – бессемянный сорт винограда. Сортом стал в 1998 г., (патент #13,309. )
Кусты среднерослые. Пасынков образует немного. Вызревание лозы хорошее.
Лист средних размеров и большой, цельный или слаборассеченный трехлопастный. Сверху листовая пластина - ровная, сетчасто-морщинистая, матовая, а снизу имеется сильное опушение войлочного типа. Черешкоаая выемка открытая в виде входящего угла.
Гроздь, как для столового кишмиша - средних размеров, средним весом - 200-250 грамм.
Ягоды - довольно крупные, весом 4-5 грамм, цветом от красного до сине-красного при полном созревании. Мякоть мясисто-сочная, хорошего вкуса с легким мускатным ароматом. Кожица тонкая, прочная. Бессемянность довольно высокая, но иногда бывает, что встречаются небольшие рудименты. Сахаронакопление до 21%.
Урожайность высокая, 200-250 ц/га.
Вегетационный период. Юпитер сорт раннесреднего срока созревания. Сьемная зрелость наступает при достижении САТ - 2500-2600 °С.
Сорт винограда Юпитер среднеустойчив к грибным заболеваниям. К мильдью устойчивость слабая, а к оидиуму средняя. Серой гнилью поражается редко. Морозоустойчивость повышенная, не ниже -25-26 °С.
Ягоды устойчивы к растрескиванию. Транспортабельность высокая. Сорт хороших вкусовых достоинств.
сорт винограду Юпітер, опис сорту Юпітер
- За це повідомлення автора saniaподякували (всього 4):
- novoselcev, bigger, Марат, Big Nugget
- Рейтинг: 22.22%
-
- зарегистрированный
- Повідомлень: 2
- З нами з: 31 жовтня 2018, 15:20
- Дякую (а): 1 разів
Юпитер (Jupiter)
Я новичок по виноградах Вирішив почати із сорту киш мишного Юпітера (USA). Начитався про високу морозостійкість і що може перезимувати без укриття. В загальному будем спостерігати.
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Юпитер (Jupiter)
Морозостійкість у - 25°С не може вважатись високою. Висока морозостійкість це Маркетт, Фронтіньяк, Ла Кресцент і т.п.Big Nugget писав: ↑31 жовтня 2018, 15:30Начитався про високу морозостійкість і що може перезимувати без укриття. В загальному будем спостерігати.
-
- зарегистрированный
- Повідомлень: 2
- З нами з: 31 жовтня 2018, 15:20
- Дякую (а): 1 разів
Юпитер (Jupiter)
Sania, що можете сказати про укриття на зиму, чи зможе перенести однорічний сажанець зиму без укриття ?sania писав: ↑31 жовтня 2018, 15:42Морозостійкість у - 25°С не може вважатись високою. Висока морозостійкість це Маркетт, Фронтіньяк, Ла Кресцент і т.п.Big Nugget писав: ↑31 жовтня 2018, 15:30Начитався про високу морозостійкість і що може перезимувати без укриття. В загальному будем спостерігати.
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Юпитер (Jupiter)
Big Nugget, морозостійкість окремо взятого куща це рівняння з багатьма невідомими.
Я не розумію в чому проблема? Ви не хочете потратити 5 хв. Для укриття молодих кущів??
Я не розумію в чому проблема? Ви не хочете потратити 5 хв. Для укриття молодих кущів??
- bigger
- освоившийся
- Повідомлень: 143
- З нами з: 09 листопада 2016, 14:28
- Звідки: Україна, м.Київ
- Дякую (а): 386 разів
- Подякували: 156 разів
Юпитер (Jupiter)
На фестивалі "Сири та Вина 2019" в квітні в м. Києві пробував у тернополян сухе вино з Юпітера....аромат не поганий, назвати мускатом неможна, скоріш якісь квіти,
тіла не відчув....Зрозуміло, що нездоровий перекос, двічі моветон, але роблять же люди вино і з древнього предка - альфи. ..На крайній випадок, ради експерименту, думаю правильніше було б зробити напівсолодке мускатне...
тіла не відчув....Зрозуміло, що нездоровий перекос, двічі моветон, але роблять же люди вино і з древнього предка - альфи. ..На крайній випадок, ради експерименту, думаю правильніше було б зробити напівсолодке мускатне...
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей