Не буду вдаватися в подробиці, що можна, а що ні називати Хересом. Інформації в інеті більш ніж достатньо і кожен спраглий до знань може її відшукати.
Мене ж цікавлять технологічні нюанси .
Недавно дискутував з приятелем по цьому питанню.... у нього на білому вині з'явилась плівка, яка візуально нагадувала плівку, яку утворюють на поверхні вина плівкові дріжджі роду Candida, Pichia чи Hansenula.
Мікроскопічний аналіз показав, що клітини цих дріжджів не подібні на клітини Candida, а більш схожі на клітини дріжджів сахароміцетів. Та й оцтових альдегідів , ефірів або кислоти у вині не чути.
Разом з тим вино не сильно, а точніше зовсім не подібне на Херес по своїм органолептичним характеристикам. Можливо тому не подібне, що сорт не хересний зовсім( Дублянський), а може тому, що ще пройшло зовсім мало часу.
Дегустація цього чуда і постдегустаційний аналіз залишили більше запитань чим відповідей!
Спеціальні вина: херес
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість