Сидр
-
- освоившийся
- Повідомлень: 115
- З нами з: 04 вересня 2015, 18:29
- Звідки: Lietuva
- Дякую (а): 154 рази
- Подякували: 79 разів
Сидр
Только что отжал яблочный сок. Остались чкд после винификации белого вина, думаю жаль добру пропадать, попробую сделать сидр. Кто-нибудь делает сидр? Сулфитирует сок? Вносит фермент?
- За це повідомлення автора Сергей подякував:
- Акованцев Михаил
- Рейтинг: 5.56%
-
- зарегистрированный
- Повідомлень: 2
- З нами з: 04 грудня 2020, 16:57
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
Сидр
Если у вас есть сок, то можно попробовать сделать брагу:
1- Переливаем готовый яблочный сок в стеклянную банку. можно немного развести водой (100 мл на 1 литр сока)
2- Досыпаем сахар не более 100 гр на 1,5 литра (тут еще всё зависит от того насколько сладкие яблоки)
3-Теперь для получение из браги сидра нужно натянуть перчатку на банку, предварительно сделав очень маленькую дырочку (с иголку)(этот пункт очень важен, потому я его выделил)[/color]
4- в принцепе через 3-4 недели должен выйти готовый продукт.
Так у меня в семье обычно дед делал сидр. Удачи вам)
1- Переливаем готовый яблочный сок в стеклянную банку. можно немного развести водой (100 мл на 1 литр сока)
2- Досыпаем сахар не более 100 гр на 1,5 литра (тут еще всё зависит от того насколько сладкие яблоки)
3-Теперь для получение из браги сидра нужно натянуть перчатку на банку, предварительно сделав очень маленькую дырочку (с иголку)(этот пункт очень важен, потому я его выделил)[/color]
4- в принцепе через 3-4 недели должен выйти готовый продукт.
Так у меня в семье обычно дед делал сидр. Удачи вам)
- За це повідомлення автора Brom подякував:
- Акованцев Михаил
- Рейтинг: 5.56%
-
- зарегистрированный
- Повідомлень: 2
- З нами з: 04 грудня 2020, 16:57
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
Re: Сидр
Вроде ничего не забыл!Brom писав: ↑04 грудня 2020, 17:15 Если у вас есть сок, то можно попробовать сделать брагу:
1- Переливаем готовый яблочный сок в стеклянную банку. можно немного развести водой (100 мл на 1 литр сока)
2- Досыпаем сахар не более 100 гр на 1,5 литра (тут еще всё зависит от того насколько сладкие яблоки)
3- Теперь для получение из браги сидра нужно натянуть перчатку на банку, предварительно сделав очень маленькую дырочку (с иголку)(этот пункт очень важен, потому я его выделил).
4- в принцепе через 3-4 недели должен выйти готовый продукт.
Так у меня в семье обычно дед делал сидр. Удачи вам)
- За це повідомлення автора Brom подякував:
- Акованцев Михаил
- Рейтинг: 5.56%
-
- зарегистрированный
- Повідомлень: 1
- З нами з: 27 травня 2022, 16:44
- Звідки: Житомир
- Контактна інформація:
-
- новичок
- Повідомлень: 20
- З нами з: 13 липня 2022, 21:10
- Звідки: Івано-франківськ, 48°55′ N 24°42′ E, h=260 m
- Дякую (а): 15 разів
- Подякували: 8 разів
Re: Сидр
Розкажу і свій перший, і єдиний досвід виготовленя сидру. Поки виноград росте і ягоди нема, а всякої фігні до виноробні накупив тож руки аж свербіли щось збродити, а тут ябко того року вродило, як виявиллся воно мало файні кондиції(кислота+цукор) для клясичного сухого сідру, десь 12°Bx та pH 3.4. Робив по технології виготовлення білого вина, вичавив сок з піросульфітом, відстояв в холодильнику помойму 1-2 сутки(вже не мам'ятаю точно), злив з осаду, придбав спеціальні для сідру дріжджі і під гідрозатвор на активне бродіння при °t не більше 20°C, потім зняв з осаду, піросульфіт і на тихе бродіння, збродило насухо приблизно 6% спирту, придбав нові пластикові літрові бутилки для пива з корками і на карбонізацію на дно ложка чайна цукру, можна по декілька юзюминок, десь якщо не помиляюся через місяць почав знімати пробу, сказати що просто експеремент вдався то сказати нічого, на мій подив я більше чим вражений результатом, схоже було на італійський брют фрізанте(сухе шампанське), з легкими яблучними тонами і ароматом, золотистої барви, дуже питке, навіть «б'є в голову», хоча швидко відпускає, до весни було випито всі 20 літрів і жаль що не зробив більше.
- За це повідомлення автора Nikolas-if подякував:
- sania
- Рейтинг: 5.56%
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Re: Сидр
Це все класно , але є один нюанс. Щоб отримувати технологічно завершені продукти з обов'язковим вмістом вуглекислого газу (якщо стоїть питання продажу таких продуктів) (пиво, сидр) потрібно купувати систему для закритої холодної фільтрації. В домашніх об'ємах для себе звісно що можна обійтись без цього
- За це повідомлення автора sania подякував:
- Nikolas-if
- Рейтинг: 5.56%
-
- новичок
- Повідомлень: 20
- З нами з: 13 липня 2022, 21:10
- Звідки: Івано-франківськ, 48°55′ N 24°42′ E, h=260 m
- Дякую (а): 15 разів
- Подякували: 8 разів
Re: Сидр
Так фільтрації бракувало, уважно потрібно було розливати у бокал бо на дні був осад, так як то не сильно газоване тож не піднімало все з дна(в бокалі видно що прозоре і чисте), а коли розливав останню 1/4 пляшки то вже був відчутній трохи присмак мертвих дріжджів, тож до самого дна не допивав, то не на продаж і для себе любимого перша клясаsania писав: ↑19 липня 2022, 08:35 Це все класно , але є один нюанс. Щоб отримувати технологічно завершені продукти з обов'язковим вмістом вуглекислого газу (якщо стоїть питання продажу таких продуктів) (пиво, сидр) потрібно купувати систему для закритої холодної фільтрації. В домашніх об'ємах для себе звісно що можна обійтись без цього
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей