Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Написали листа Міністру аграрної політики та продовольства України Кутовому Т.В.
Міністру аграрної політики
та продовольства України
Кутовому Т.В.
01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24
Шавний Тарасе Вікторовичу!
Сьогодні в Україні активно реформуються основні галузі законодавства, з метою наближення законодавства нашої країни до стандартів Європейського союзу. Проте ці зміни охопили не всі галузі нашої країни. Так, недосконале законодавство суттєво гальмує досить перспективну в Україні виноградарсько - виноробну галузь. Основними виробниками в цій галузі є великі підприємства, проте їх продукція, як правило націлена на масового споживача, це позначається на її якості. В різних регіонах України є ентузіасти, для яких виготовлення виноробної продукції є хобі, вони вміють цінувати натуральність, якість, аромат та різноманітність виробів з винограду, а саме вина і виноградного бренді.
Для розвитку країни у цьому напрямку варто звернутись до країн, які є лідерами у цій галузі. В більшості виноробних країн встановлені спеціальні правові норми для малих виробників виноробної продукції, для того щоб забезпечити конкуренцію в галузі. Для цього знижують акциз та вартість ліцензії, вводять спрощений облік, є субвенції та спеціальні фонди для просування виноробства. В таких країнах, як Франція, Іспанія, Італія, Австрія – взагалі не потрібна ліцензія на виробництво вина. В Австрії та Новій Зеландії вона необхідна тільки для експорту. В країнах Європейського Союзу діють одночасно законодавство ЄС та національне законодавство. Загальноєвропейське законодавство у цій сфері є досить ліберальним. Так, країнам дозволяється застосовувати знижену ставку (у розмірі 50 % від стандартної ставки) для алкогольної продукції малим підприємствам для приваблення туристів та збільшення продажів. У Франції на цій сегмент припадає більше половини виробників вина на рік та 77% постійно зайнятих працівників. Для кожного винороба Франції важливо потрапити в категорію виробників вина з власного винограду, тому, що ці підприємства користуються привабливими пільгами, в тому числі економічними, як тільки винороб починає використовувати іншу сировину, то потрапляють до категорії промислового виробництва, а там більш жорсткі умови. У Франції в основному виробництво коньячних спиртів здійснюється малими товаровиробниками. Вони можуть продавати свій продукт під своєю торговою маркою або продати коньячний спирт до великих виробників коньячної продукції.
У розвинутих країнах отримати ліцензію не важко, проте необхідно працювати в жорстких правилах контролю якості, у нас все навпаки. В Італії, наприклад винороби висловлюються такими тезами: «простір для творчості винороба це свобода в рамках Закону», та основною формулою є - «невеликі господарства–якісне виробництво». Добре, як би влада в України взяла за основу вищенаведені тези. Насправді, для розвитку виноградно-виноробної галузі в країні потрібно не так і багато, а саме: внести зміни до декількох законів, зробивши доступними ліцензії на виробництво виноробної продукції, а галузь привабливою для інвестицій.
ГО «Українські виноградарі та винороби» підтримує позицію Мінагрополітики стосовно поступового збільшення частки використання коньячних спиртів вітчизняного походження при виробництві ординарних коньяків України. Разом із цим, на наше переконання, державі необхідно створити умови для використання таких спиртів, що виготовлені малими вітчизняними товаровиробниками.
Від цього виграє державний бюджет, який поповнюватиметься надходженнями, ринок праці, на якому створюватимуться нові робочі місця, малі товаровиробники, які отримуватимуть прибуток, та великі товаровиробники (заводи), які отримуватимуть коньячний спирт від вітчизняних малих товаровиробників, а не купуватимуть його за кордоном, причому досить часто сумнівної якості. Це сприятиме зменшенню частки імпортних спиртів в українських коньяках та бренді, збільшенню конкуренції за рахунок участі невеликих товаровиробників. В результаті буде отримано екологічні, якісні та унікальні продукти вітчизняного виробництва, що зможуть гідно представляти Україну на міжнародному рівні.
Враховуючи викладене, пропонуємо спростити ліцензування виробництва коньячного спирту для малих вітчизняних товаровиробників.
Міністру аграрної політики
та продовольства України
Кутовому Т.В.
01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24
Шавний Тарасе Вікторовичу!
Сьогодні в Україні активно реформуються основні галузі законодавства, з метою наближення законодавства нашої країни до стандартів Європейського союзу. Проте ці зміни охопили не всі галузі нашої країни. Так, недосконале законодавство суттєво гальмує досить перспективну в Україні виноградарсько - виноробну галузь. Основними виробниками в цій галузі є великі підприємства, проте їх продукція, як правило націлена на масового споживача, це позначається на її якості. В різних регіонах України є ентузіасти, для яких виготовлення виноробної продукції є хобі, вони вміють цінувати натуральність, якість, аромат та різноманітність виробів з винограду, а саме вина і виноградного бренді.
Для розвитку країни у цьому напрямку варто звернутись до країн, які є лідерами у цій галузі. В більшості виноробних країн встановлені спеціальні правові норми для малих виробників виноробної продукції, для того щоб забезпечити конкуренцію в галузі. Для цього знижують акциз та вартість ліцензії, вводять спрощений облік, є субвенції та спеціальні фонди для просування виноробства. В таких країнах, як Франція, Іспанія, Італія, Австрія – взагалі не потрібна ліцензія на виробництво вина. В Австрії та Новій Зеландії вона необхідна тільки для експорту. В країнах Європейського Союзу діють одночасно законодавство ЄС та національне законодавство. Загальноєвропейське законодавство у цій сфері є досить ліберальним. Так, країнам дозволяється застосовувати знижену ставку (у розмірі 50 % від стандартної ставки) для алкогольної продукції малим підприємствам для приваблення туристів та збільшення продажів. У Франції на цій сегмент припадає більше половини виробників вина на рік та 77% постійно зайнятих працівників. Для кожного винороба Франції важливо потрапити в категорію виробників вина з власного винограду, тому, що ці підприємства користуються привабливими пільгами, в тому числі економічними, як тільки винороб починає використовувати іншу сировину, то потрапляють до категорії промислового виробництва, а там більш жорсткі умови. У Франції в основному виробництво коньячних спиртів здійснюється малими товаровиробниками. Вони можуть продавати свій продукт під своєю торговою маркою або продати коньячний спирт до великих виробників коньячної продукції.
У розвинутих країнах отримати ліцензію не важко, проте необхідно працювати в жорстких правилах контролю якості, у нас все навпаки. В Італії, наприклад винороби висловлюються такими тезами: «простір для творчості винороба це свобода в рамках Закону», та основною формулою є - «невеликі господарства–якісне виробництво». Добре, як би влада в України взяла за основу вищенаведені тези. Насправді, для розвитку виноградно-виноробної галузі в країні потрібно не так і багато, а саме: внести зміни до декількох законів, зробивши доступними ліцензії на виробництво виноробної продукції, а галузь привабливою для інвестицій.
ГО «Українські виноградарі та винороби» підтримує позицію Мінагрополітики стосовно поступового збільшення частки використання коньячних спиртів вітчизняного походження при виробництві ординарних коньяків України. Разом із цим, на наше переконання, державі необхідно створити умови для використання таких спиртів, що виготовлені малими вітчизняними товаровиробниками.
Від цього виграє державний бюджет, який поповнюватиметься надходженнями, ринок праці, на якому створюватимуться нові робочі місця, малі товаровиробники, які отримуватимуть прибуток, та великі товаровиробники (заводи), які отримуватимуть коньячний спирт від вітчизняних малих товаровиробників, а не купуватимуть його за кордоном, причому досить часто сумнівної якості. Це сприятиме зменшенню частки імпортних спиртів в українських коньяках та бренді, збільшенню конкуренції за рахунок участі невеликих товаровиробників. В результаті буде отримано екологічні, якісні та унікальні продукти вітчизняного виробництва, що зможуть гідно представляти Україну на міжнародному рівні.
Враховуючи викладене, пропонуємо спростити ліцензування виробництва коньячного спирту для малих вітчизняних товаровиробників.
- Рейтинг: 11.11%
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
А что означает термин "власні виноматеріали"? Если я из покупного винограда делаю виноматериал каков его статус - собственный или приобретённый (виноматериал).
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
С чего бы это?
Если я купил виноград. Привез его переработал. Получил из него самостоятельно виноматериал то почему его считать приобретенным?
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Ты же его не вырастил сам на своём участке. Если мы все дружно начнём покупать виноград на стороне, то вскоре и покупать будет негде, будут одни покупатели, а не производители .
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Так вопрос был о виноматериале а не о винограде.
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
sania, что то мы не понимаем друг друга. Как может виноматериал стать своим, если виноград чужой ? Должен быть полный цикл производства. Это будет стимулировать фермеров выращивать виноград.
- Рейтинг: 11.11%
-
- зарегистрированный
- Повідомлень: 2
- З нами з: 14 лютого 2017, 13:57
- Дякую (а): 1 разів
- Подякували: 1 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
По этой логике виноделу нужно самостоятельно выростить виноград, вывести ЧКД, изготовить ферменты, пиросульфит … Всё это, я считаю правильно называть материалами (ингредиентами) для производства вина, а уж не как не «виноматериалом».
В моём понимании - понятие «виноматериал» это сброженый сок. А понятие «собственный виноматериал», я думаю ввели исключительно для двоякого трактования. «Порешал» - покупай виноград, делай вино. Если нет – свободен.
Я хочу делать легально вино. А выращивать виноград у меня нет возможности. Как тогда быть?
Категорически не согласен! Чем больше будет покупателей, тем выше будет цена (соответственно и желание выращивать). Если мне запрещено делать вино, кто купит у фермера виноград? … правильно – винзавод. Аж по целых 6-8 грн. за кило (сезон 2016). И изготовит из него (в большинстве случаев) все знают что …
- Рейтинг: 5.56%
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
В моем понимании все так же само. А собственный виноматериал это тот виноматериал который был сброжен мной. И не важно из какого винограда - собственного или покупного. Я например покупаю виноград на югах но и свой также имеется.
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Yunit, Виноматериал это сырьё для производства коньячного спирта, и никаким боком к вину не относиться, технологии производства разные.
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Почему ты считаешь что виноматериал это только сырье для дистиляции? Есть море информации про виноматериалы для купажных вин, шампанского,дистилятов и т.д. и т.п.
А вообще то это еще советский термин....когда процес сотворения вина был разделен на два этапа: так называемое первичное и вторичное виноделие. Продуктом первичного виноделия и был виноматериал. Сия терминология присуща и современному виноделию Украины.
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
sania, если мы обсуждаем 22 пост, то это виноматериал для производства коньяка, и к производству вина это не относится.
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Шоб не продолжать бессмысленный спор процитирую я энтот 22 пост:
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Если будет сто покупателей на одного фермера, то много ты на покупаешь винограда .
Yunit, мы сейчас обсуждаем будущее винокуров, а не виноделов. В Минагрополитике есть план постепенного перехода на отечественные коньячные спирты при производстве ординарных коньяков. Вот я и предложил с помощью малых винокурень достичь этой цели, а для этого нужно, чтобы фермера расширяли свои территории с насаждением винограда. Далее они или будут сдавать виноград на коньячные заводы, или самим делать КС и отдавать туда же. А самые продвинутые винокурни будут продавать свою продукцию под своим брендом. Для этого и нужно упростить лицензирование на производство.
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
sania, в тексте сначала затронуто виноделие, а потом плавно перешло в винокурение. И то письмо в министерство, это от лица винокуров. От виноделов, там другой текст.
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Да ладно....не важно от кого письмо - от виноделов или от винокуров. Главное шоб оно дошло куда надо, было прочитано кем надо, а не секретаркой и возымело свой эффект.
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Завтра еду в Киев и лично проконтролирую .
- Рейтинг: 16.67%
-
- зарегистрированный
- Повідомлень: 2
- З нами з: 14 лютого 2017, 13:57
- Дякую (а): 1 разів
- Подякували: 1 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Не согласен. Согласно недавно принятому доп.№2739 от 24.04.2015 к закону "виноматеріали виноградні - виноматеріали отримані шляхом первинної переробки винограду, призначені для виробництва вин виноградних та іншої виноробної продукції;"
Да фиг с ней, с этой терминологией. Главное решать вопрос с либерализацией. А Гр.Орг. «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ» правильное движение в этом направлении. Инициатору - низкий уклон и посильная помощь от заинтерисованых
Лично мне, такое развитие событий- не очень хорошо. А фермер-производитель сорвёт "джекпот" - продаст тому, кто больше заплатит. И станет наращивать площадь своих виноградников. Будет спрос- со временем будет и предложение. Капитализм однако...
- VINOKUR
- модератор
- Повідомлень: 233
- З нами з: 24 жовтня 2016, 19:30
- Звідки: Херсонская обл.
- Дякую (а): 13 разів
- Подякували: 139 разів
Громадська організація «УКРАЇНСЬКІ ВИНОГРАДАРІ ТА ВИНОРОБИ»
Спасибо, только никакой помощи пока не было.
А с чего ты вял, что фермер-виноградарь будет продавать виноград, а не сам будет делать вино, когда лицензия на производство станет доступной ? Повторюсь ещё раз, не тратьте время, а сажайте виноград, чтобы в будущем ни от кого не зависеть .
- Рейтинг: 11.11%
- sania
- освоившийся
- Повідомлень: 2908
- З нами з: 15 лютого 2015, 12:00
- Звідки: Львівська обл.
- Дякую (а): 595 разів
- Подякували: 2959 разів
- Контактна інформація:
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей